csoportkép

(Eger, 2010.03.24. 22:41)

A bajnoki címvédők felkészültek


A bajnoki címvédők felkészültekMár csak néhányat kell aludni, és kezdődik. Hosszúnak tűnő téli álmot követően felébredt a magyar rali sport. A bajnoki címvédő Herczig Norbert – Baranyai László páros minden csapatot megelőzve rántotta le a leplet az új autóról.

A Skoda Fabia S2000-est már február derekán bemutatták, a sajtótájékoztató másnapján pedig hosszasan tesztelték az IRC futamokon kiválóan teljesítő versenygépet. Az ott szerzett tapasztalatok beágyazódtak az első futamra való készülődésbe, és a Skoda Rally Team Hungaria párosa természetesen már bejárta a szezonnyitó Eger Rali pályáit.

„Már nagyon várjuk az idény első versenyét. Sokat dolgoztunk azért, hogy összeálljon a szezon, és megszülessen az új csapatunk, a Skoda Rally Team Hungaria. Az S2000-es Fabiát jó egy hónapja mintegy 140 kilométeren át teszteltük, és sikerült megtalálnunk az alapvető beállításokat. Az autó rendkívül jóindulatú, remek volt vezetni, de azt is megtapasztaltuk, hogy a szívómotoros géppel minden egyes kanyart támadni kell. Természetesen más vezetési technikát igényel, mint a WRC, és a legfontosabb, hogy eltaláljuk a kanyarokban a megfelelő sebességi fokozatot. Ezen lehet a legtöbbet veszíteni, így a győzelem múlhat azon, milyen sebességi fokozatban és tempóban tudjuk abszolválni a kanyarokat.” – foglalja össze a tapasztalatokat Herczig Norbert.

A pilóta sok szállal kötődik a Skodához. 13 éve egy Favorittal kezdte pályafutását, amelyet két éven át nyüstölt, majd következett egy Felicia kit-car, sőt karrierje első két abszolút győzelme is Skodához kötődik. 2004-ben Octavia WRC-vel diadalmaskodott a Veszprém Ralin, majd a következő versenyen, a Budapest Ralin ismételt. A Skodához tehát sok szép emlék fűzi a pilótát, a cél pedig nem lehet más, mint a sikerek gyarapítása. A pályabejárás, a gyorsasági szakaszok felírása az első lépés a jó szerepléshez.

„A főpróbákon túl vagyunk, most már jöhet az előadás. A pályákat ugyanolyan becsülettel jártuk be, mint tavaly. Egy-egy szakaszt felújítottak, ami jó minőséget eredményezett, ugyanakkor más szakaszokon a tél sem segített, sőt… Azonban hozzá kell tenni a rendező mindent megtett, hogy a szakaszokon a kátyús részeket kijavítsák.

Csütörtökön teszttel hangolunk az évadnyitó versenyre, ahol az lesz a feladatunk, hogy ellenőrizzük az egy hónappal ezelőtti teszt beállításait, és akklimatizálódjunk a versenyre. Az autót felkészítő csapat, a Skoda Rally Team Italia két kiváló eredménnyel hangolt az első honi futamra: az IRC sorozat utolsó két versenyén, Brazíliában illetve Argentínában egyaránt a második helyen végzett a brit Guy Wilks a Skoda Fabia S2000-es volánjánál.”
– mondja a pilóta.

Az előjelek tehát bíztatóak, a többi már a pároson, a technikán és persze a szerencsén is múlik. Az Eger Ralin tavaly dobogós volt a páros, az év végén pedig pályafutásuk legjobb eredményét ünnepelhette Herczig Norbert és navigátora, Baranyai László. A célokat illetően persze mindenki óvatos, de a szavak, mint tudjuk beszédesek.

„A bajnoki cím után nem mondhatjuk, hogy csak kocsikázni akarunk Egerben….” – zárja mondandóját Herczig Norbert.

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
- - -

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
- - -

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2020. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2020)

 

Rally Di Roma Capitale » 2020.07.24 - 26
Rally Liepāja » 2020.08.14 - 16
Azores Airlines Rallye » 2020.09.17 - 19
Cyprus Rally » 2020.10.16 - 18
Rally Hungary » 2020.11.06 - 08
Rally Islas Canarias » 2020.11.26 - 28

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!