csoportkép

(Bükfürdő, 2010.06.14. 22:06)

A féktávok versenye jön


A féktávok versenye jönHárom aszfaltos futam után az idény első murvás versenyére készül az országos rali bajnokság mezőnye. A Skoda Rally Team Hungaria párosa, a címvédő Herczig Norbert – Baranyai László kettős is túl van a pályabejáráson, és ennek alapján a pilóta a féktávok versenyének titulálja a Bükfürdő Ralit.

„A pályák jó minőségűek, de nem túl bonyolultak. Hosszú egyenesek végén egy-egy derékszögű kanyar következik, de abból sincs túl sok. Ez azt jelenti, hogy nagy sebességről kell lelassítani, vagyis nagyon bele kell találni a féktávokba. Úgy gondolom, döntő lehet a verseny végeredménye szempontjából, ki számítja ki pontosabban a fékezés kezdetét, hogy minél gyorsabban tudja abszolválni a kanyart. Az S2000-es Skoda Fabiával eddig csak aszfaltos versenyeket teljesítettünk, murván még nem próbáltuk ki az autót, így nem tudom, igazából mire számítsak, hogyan fog viselkedni a versenygép."

A Szuper 2000-es Skoda Fabiát az idény kezdete előtt hosszabban tesztelte a csapat, de akkor az első három aszfaltos viadalra próbálgatták a különféle beállításokat. Most két murvás futam következik a versenynaptárban, így az elmúlt év abszolút bajnokai ismét egy hosszabb tesztet iktattak programba.

„Szerdán körülbelül 110 kilométert fogunk tudni tesztelni, és végig ott lesz velünk Mario Fornaris, a Skoda Motorsport egyik fejlesztőmérnöke. A szakember jelenléte komoly segítséget jelent a megfelelő beállítások kiválasztásában. Az autót szervizelő olasz csapatnak már eljuttattuk a pályákról szóló információkat, videó felvételeket, hogy nekik is legyen idejük feldolgozni az új szakaszokat. A pályákhoz most is rendelkezésünkre állnak a BFGoodrich legújabb fejlesztésű abroncsai, úgyhogy fel vagyunk készülve minden időjárási viszonyra” – mondja Herczig Norbert.

A címvédők programja most is sűrű: a szerdai tesztet követően csütörtökön este fél 7-től közönségtalálkozóra várják a rajongókat a szombathelyi Skoda Szalon - Végh Autóházba.

„Nem mondok újat azzal, hogy most is nagyon várjuk a versenyt. Már csak azért is, mert a múltkor közel voltunk a győzelemhez. Kíváncsian várom, hogyan teljesít murván az S2000-es Fabia. A sok egyenes elvileg nem nekünk kedvez, de ne feledjük, a Szuper 2000-es autók hamar elérik a végsebességet, tehát végig gyorsak tudunk lenni” – zárja mondandóját Norbi.

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
- - -

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
- - -

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2020. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2020)

 

Rally Di Roma Capitale » 2020.07.24 - 26
Rally Liepāja » 2020.08.14 - 16
Azores Airlines Rallye » 2020.09.17 - 19
Cyprus Rally » 2020.10.16 - 18
Rally Hungary » 2020.11.06 - 08
Rally Islas Canarias » 2020.11.26 - 28

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!