csoportkép

(Budapest, 2018.03.01. 11:01)

A MOL Racing Team programja elkezdődött


A MOL Racing Team programja elkezdődöttFebruár végére ígérte a csapat első tesztjét Herczig Norbert, így a hónap utolsó napján be is váltotta ezt az ígéretét. A németországi Lausitzring melletti erőmű területén teljesítette az idei első tesztnapot a Herczig Norbert – Ferencz Ramón kettős, ahol a szokatlan hideg ellenére elégedetten zárták a napot.

„Az egyetlen problémát az okozta, hogy a -8 fokos hidegben az első percekben nem tudtam eldönteni, hogy amit látok az por, vagy a leheletem az autóban? Ilyen hidegben még sohasem teszteltem” – mondta Norbi a nap végén. Más panaszuk azonban nem volt a versenyzőknek, a teljes napot autózással töltötték, és végrehajtották az előre eltervezett programot. A nap első része az ismerkedésé volt, hiszen a páros most ült először egymás mellett versenyautóban. A nap második felében viszont már a beállításokra koncentráltak.

„Azt kértem a csapattól, hogy a szokott rövidebb pályák helyett most kicsit hosszabbakat válasszunk, hogy könnyebben menjen az ismerkedés Ramónnal versenykörülmények között. Utólag viszont nyugodtam kijelenthetem, ez a kérésem felesleges volt, mert nagyon gyorsan összecsiszolódtunk. Minden úgy történt, ahogy vártam. Biztos vagyok benne, hogy a versenyeken is minden zökkenőmentesen megy majd” – árulta el Herczig Norbert, és hasonló érzésekkel fejezte be az első szakaszokat a navigátor is: „Norbi nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott versenyző. Tökéletesen fókuszál a kigyorsításokra és pontosan olyan profi a versenyautóban, ahogy azt előzetesen vártam.

A nap számomra egy üléspróbával kezdődött, mert a tökéletes koncentráláshoz nekem nagyon fontos a megfelelő pozíció a versenyautóban. Ez gyorsan meg is valósult és már haladhattunk is tovább. Amin meglepődtem az a csapat felkészültsége és profizmusa volt. Látva azt a hátteret, amit biztosítanak, rögtön megértettem az elmúlt néhány év magyar bajnoki történéseit. Ez itt egy olyan színvonal, amivel az Európa-bajnokságon is bátran odaállhatunk a rajthoz. A sok példa mellett egy „apróság” a BRR profizmusának kifejezésére: a hidegre felkészülve még fűtött konténereket is hoztak a tesztre.”

Az ismerkedő körök után már az első EB futamára készült a MOL Racing Team párosa. A murvás tesztpályán többféle nyomvonalat is kipróbáltak, szűk kanyarok, tempós részek és ugratók is szerepeltek a programban.

„Furcsa, hogy 21 év után most először kezdem murvás versennyel az évet. Rá kellett hangolódnom, így a teszt második felében sikerült is megtalálnom a tökéletes beállításokat. Ehhez azonban szükség volt arra is, hogy a csapat hat Azori-szigeteken teljesített versennyel a háta mögött már egy jó alapbeállítással érkezett, amit nekünk már csak magunkra kellett finomítanunk. Nagyon fontos része volt a napnak, hogy próbáltunk felkészülni az idei év új kihívására. Ebben az évben ugyanis - a múlttal ellentétben-, ismeretlen pályákon versenyzünk majd, így az volt a taktikánk, hogy először felírtunk egy szakaszt, majd utána rögtön versenytempóval mentünk át rajta” – részletezte a programot Herczig Norbert, azt is hozzátéve, hogy a téli szünet után rögtön otthonosan érezte magát a SKODA Fabia R5-ben, amellyel 2018-ban már a negyedik szezonját kezdi meg.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy remek volt a hangulat a teszten, érződött a csapaton is, hogy örülnek annak, hogy előre tudtunk lépni. Az elmúlt időszakban már többször célozgattak rá, hogy ideje lenne szintet lépnünk, ami a támogatóinknak köszönhetően most a MOL Racing Team színeiben valósulhat meg.

A BRR csapatában két német párossal együtt versenyzünk majd az ERC futamain, akik a mostani teszten is velünk voltak és meg kell mondanom, nagyon jó érzés egy ekkora csapathoz tartozni” – zárta a teszt összegzését Norbi, Ramón pedig még hozzátette:

„Most láttuk először a versenyautónk 2018-as évre megálmodott dekorációját a valóságban és mindannyian megállapítottuk: élőben még szebb, mint a látványterveken!”

A MOL Racing Team programja tehát elkezdődött, mely a nagyközönség számára három hét múlva a 2018. évi European Rally Championship első bajnoki futamával folytatódik, azaz március 22-én az Azores Airlines Rallyval kezdetét veszi az idei bajnokság.

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
14 MOL Racing Team 12

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
10 HERCZIG Norbert 17

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2019. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2019)

 

Azores Airlines Rallye » 2019.03.21 - 23
Rally Islas Canarias » 2019.05.02 - 05
Rally Liepāja » 2019.05.24 - 26
PZM Rally Poland » 2019.06.28 - 30
Rally Di Roma Capitale » 2019.07.19 - 21
Barum Czech Rally Zlín » 2019.08.16 - 18
Cyprus Rally » 2019.09.27 - 29
Rally Hungary » 2019.11.08 - 10

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!