csoportkép

(Veszprém, 2012.07.15. 21:00)

A SKODA Rally Team Hungaria duplázott


A SKODA Rally Team Hungaria duplázottAz elmúlt hétvége nagyon pozitívan telt a SKODA Rally Team Hungaria csapata számára. A tavalyi Veszprém rallye után, 2012-ben is ők állhattak a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, amivel megerősítették a pozíciójukat az abszolút értékelésben.

Herczig Norbertet kérdeztük:
- Hogyan értékeled az elmúlt napokat?

- Az első versenynapot, 2 gyorsasági szakasz teljesítése után, bár nem túl nagy hátránnyal, de a 4. helyen zártuk. Most lehetnénk nagyképűek, és mondhatnánk, hogy ez volt a csapat taktikája! De ez nem igaz! Az viszont biztos, hogy nem szomorodtunk el, sőt! Még örültünk is, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a murvás versenyeken az első pozícióból rajtolni, nem a legkedvezőbb, miután az első néhány autó takarítja a pályát a mezőnynek. A második versenynapot a megfelelő abroncsválasztásnak köszönhetően nagyon jó részeredményekkel kezdtük meg, így 2 gyorsasági szakasz alatt le tudtuk dolgozni az előző napi hátrányunkat. Azt kell mondjam, hogy az egész napunk nagyon kellemesen telt, sőt még az időjárás is kedvezett. A várt kánikula ugyanis elmaradt.
A nap végére aztán nagyon szorossá vált a verseny, mi pedig nem könnyítettük meg magunknak a helyzetet, sőt! A végső perceket igen izgalmassá tettük, miután az utolsó kettő gyorsasági szakaszra - a melegre való tekintettel -, kemény abroncsot tettünk fel a versenyautóra, amihez viszont - mint utóbb kiderült-, mégsem volt elég meleg… Ennek az lett az eredménye, hogy tudtuk, ha meg akarjuk tartani a pozíciónkat, bevállalósan kell autóznunk. Ennek tudatában az utolsó kettő szakaszt csúszkálva, a pályán keresztbe autózva, az útról folyamatosan lelógva tettük meg.

A nagy izgalmak ellenére, a végén aztán mégiscsak mi jöttünk ki győztesen.
Ahogyan a tavalyi Veszprém Rallye után is nyilatkoztam:
Minden jó, ha a vége jó!

A csapat ezen a hétvégén is szuper volt! Tökéletes volt a felkészültség, az összhang, és bár óriási igénybevételnek tettük ki a csapat SKODA Fabia Super2000-es versenyautóját, minden műszaki probléma nélkül, nagyon jól szuperált.

Összefoglalva tehát egy nagyon pozitív versenyhétvégén vagyunk túl. Örülünk, hogy a tavalyi év után az idei versenyszezonban is nekünk sikerült elhoznunk a veszprémi futam abszolút első helyezését, amivel az idei évben megszereztük a 2. abszolút győzelmünket, és ezzel megerősítettük a pozíciónkat az éves értékelésben.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy szervizcsapatunk életében ezen a hétvégén 2 abszolút futamgyőzelem született. A mi győzelmünk előtt ugyanis az osztrák nemzeti bajnokságban a BRR Team alapítója és vezetője, Raimund Baumschlager is abszolút futamgyőzelmet aratott.

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
- - -

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
- - -

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2020. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2020)

 

Azores Airlines Rallye » 2020.03.26 - 28
Rally Islas Canarias » 2020.05.07 - 09
Rally Liepāja » 2020.05.29 - 31
77. Rally Poland » 2020.06.26 - 28
Rally Di Roma Capitale » 2020.07.24 - 26
Barum Czech Rally Zlín » 2020.08.28 - 30
Cyprus Rally » 2020.10.09 - 11
Rally Hungary » 2020.11.06 - 08

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!