csoportkép

(Veszprém, 2012.07.15. 21:00)

A SKODA Rally Team Hungaria duplázott


A SKODA Rally Team Hungaria duplázottAz elmúlt hétvége nagyon pozitívan telt a SKODA Rally Team Hungaria csapata számára. A tavalyi Veszprém rallye után, 2012-ben is ők állhattak a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, amivel megerősítették a pozíciójukat az abszolút értékelésben.

Herczig Norbertet kérdeztük:
- Hogyan értékeled az elmúlt napokat?

- Az első versenynapot, 2 gyorsasági szakasz teljesítése után, bár nem túl nagy hátránnyal, de a 4. helyen zártuk. Most lehetnénk nagyképűek, és mondhatnánk, hogy ez volt a csapat taktikája! De ez nem igaz! Az viszont biztos, hogy nem szomorodtunk el, sőt! Még örültünk is, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a murvás versenyeken az első pozícióból rajtolni, nem a legkedvezőbb, miután az első néhány autó takarítja a pályát a mezőnynek. A második versenynapot a megfelelő abroncsválasztásnak köszönhetően nagyon jó részeredményekkel kezdtük meg, így 2 gyorsasági szakasz alatt le tudtuk dolgozni az előző napi hátrányunkat. Azt kell mondjam, hogy az egész napunk nagyon kellemesen telt, sőt még az időjárás is kedvezett. A várt kánikula ugyanis elmaradt.
A nap végére aztán nagyon szorossá vált a verseny, mi pedig nem könnyítettük meg magunknak a helyzetet, sőt! A végső perceket igen izgalmassá tettük, miután az utolsó kettő gyorsasági szakaszra - a melegre való tekintettel -, kemény abroncsot tettünk fel a versenyautóra, amihez viszont - mint utóbb kiderült-, mégsem volt elég meleg… Ennek az lett az eredménye, hogy tudtuk, ha meg akarjuk tartani a pozíciónkat, bevállalósan kell autóznunk. Ennek tudatában az utolsó kettő szakaszt csúszkálva, a pályán keresztbe autózva, az útról folyamatosan lelógva tettük meg.

A nagy izgalmak ellenére, a végén aztán mégiscsak mi jöttünk ki győztesen.
Ahogyan a tavalyi Veszprém Rallye után is nyilatkoztam:
Minden jó, ha a vége jó!

A csapat ezen a hétvégén is szuper volt! Tökéletes volt a felkészültség, az összhang, és bár óriási igénybevételnek tettük ki a csapat SKODA Fabia Super2000-es versenyautóját, minden műszaki probléma nélkül, nagyon jól szuperált.

Összefoglalva tehát egy nagyon pozitív versenyhétvégén vagyunk túl. Örülünk, hogy a tavalyi év után az idei versenyszezonban is nekünk sikerült elhoznunk a veszprémi futam abszolút első helyezését, amivel az idei évben megszereztük a 2. abszolút győzelmünket, és ezzel megerősítettük a pozíciónkat az éves értékelésben.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy szervizcsapatunk életében ezen a hétvégén 2 abszolút futamgyőzelem született. A mi győzelmünk előtt ugyanis az osztrák nemzeti bajnokságban a BRR Team alapítója és vezetője, Raimund Baumschlager is abszolút futamgyőzelmet aratott.

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
13 MOL Racing Team 24

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
10 HERCZIG Norbert 32

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2019. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2019)

 

Azores Airlines Rallye » 2019.03.21 - 23
Rally Islas Canarias » 2019.05.02 - 05
Rally Liepāja » 2019.05.24 - 26
PZM Rally Poland » 2019.06.28 - 30
Rally Di Roma Capitale » 2019.07.19 - 21
Barum Czech Rally Zlín » 2019.08.16 - 18
Cyprus Rally » 2019.09.27 - 29
Rally Hungary » 2019.11.08 - 10

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!