csoportkép

(Komló, 2012.10.17. 21:19)

A sors, vagy a számok hirdetnek bajnokot?


A sors, vagy a számok hirdetnek bajnokot?Aki figyelemmel kísérte a 2012. évi Magyarország Országos Rallye Bajnokság futamait, vég nélkül kapkodhatta a fejét. Már a szezon kezdetén váratlan fordulattal kellett szembenézniük a csapatoknak és a szurkolóknak egyaránt, amit aztán egész évben akció dús, fordulatokkal teli, és váratlan események sorozata követett.

Bár sokan úgy gondolják, végre elérkeztünk az évad utolsó futamához, így már hátra is dőlhetnénk, a szakértők továbbra is azt állítják, a bajnokság állásában még bármi megtörténhet.

A fordulatos évadról, és az utolsó futamra való felkészülésről kérdeztük Herczig Norbertet, a SKODA Rally Team Hungaria pilótáját:

„Én is úgy gondolom, hogy ez az év a váratlan fordulatok, nem várt helyzetek éve volt. Nem csak a bajnokság életében, állásában, de a saját csapatunk életében is több olyan esemény történt, mely felforgatta az életünket.
A nehéz kezdet után azt gondolom, a SKODA Rally Team Hungaria csapatának sikerült felvennie a versenyt a bajnokság legjobbjaival, és ha csupán 2 futam erejéig is, de sikerült átvennünk a vezetést az abszolút értékelésben. A 4., 5. futamban elszenvedett balesetek azután igen nehéz helyzet elé állítottak bennünket.
Az utolsó megmérettetés előtt néhány nappal - lelkileg és fizikálisan már megerősödve -, elárulhatom nektek, hogy az SRTH, az Igor, illetve az én pályafutásom alatt sem fordult elő még soha olyan mértékű baleset, melyet a legutóbbi Kassa Rallyen elszenvedtünk.
Bár akkor az autónk annyira megsérült, hogy teljesen újjá kellett építeni, a navigátorom, Igor, és én is kisebb sérülésekkel kiszálltunk az autóból.

Ezt követően azonban felmerült bennünk a kérdés: Hogyan tovább?

Ma már nyugodt szívvel mondhatom: Minden rendben van!

A kassai futamot követően olyan mértékű összefogás részesei lettünk, mely még szintén nem fordult elő a csapat életében. Mind támogatóink, mind barátaink, családunk, és szervizcsapatunk a BRR, mindent megtett annak érdekében, hogy a csapat SKODA Fabia EVO II. Super2000-es versenyautójának kereke újra foroghasson, és mi visszaülhessünk a pilóta-, illetve a navigátori ülésbe azért, hogy méltó módon fejezhessük be az idei versenyszezont.

A 2012. évad utolsó bajnoki futama a Mecsek Rallye megszokott pályáin kerül megrendezésre, melyek kifejezetten közel állnak a szívünkhöz, hiszen az idei évben megrendezett Mecsek Rallye futamon sikerült győzelmet aratnunk, így mi állhattunk fel a dobogó legtetejére. Az utolsó versenyre külön felkészülést nem terveztünk, „csupán" egy hosszabb tesztet azért, hogy mire a verseny rajtjához kell állunk, már ne legyenek bennünk negatív érzések."

A Baranya Rallye szombat délután veszi kezdetét Komló városi prológgal, majd a klasszikus Kemping-Árpádtető gyorsasági szakasszal folytatódik, melyet 2x egymás után kell teljesíteniük a versenyzőpárosoknak, 2. esetben már sötétben.

A vasárnapi, 2. versenynapon aztán még 9 szakasszal kell megbirkózniuk azért, hogy a nap végén kihirdetésre kerülhessen a 2012. évi Magyarország Országos Rallye Bajnokság végleges sorrendje.

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
- - -

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
- - -

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2020. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2020)

 

Azores Airlines Rallye » 2020.03.26 - 28
Rally Islas Canarias » 2020.05.07 - 09
Rally Liepāja » 2020.05.29 - 31
77. Rally Poland » 2020.06.26 - 28
Rally Di Roma Capitale » 2020.07.24 - 26
Barum Czech Rally Zlín » 2020.08.28 - 30
Cyprus Rally » 2020.10.09 - 11
Rally Hungary » 2020.11.06 - 08

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!