csoportkép

(Komló, 2012.10.17. 21:19)

A sors, vagy a számok hirdetnek bajnokot?


A sors, vagy a számok hirdetnek bajnokot?Aki figyelemmel kísérte a 2012. évi Magyarország Országos Rallye Bajnokság futamait, vég nélkül kapkodhatta a fejét. Már a szezon kezdetén váratlan fordulattal kellett szembenézniük a csapatoknak és a szurkolóknak egyaránt, amit aztán egész évben akció dús, fordulatokkal teli, és váratlan események sorozata követett.

Bár sokan úgy gondolják, végre elérkeztünk az évad utolsó futamához, így már hátra is dőlhetnénk, a szakértők továbbra is azt állítják, a bajnokság állásában még bármi megtörténhet.

A fordulatos évadról, és az utolsó futamra való felkészülésről kérdeztük Herczig Norbertet, a SKODA Rally Team Hungaria pilótáját:

„Én is úgy gondolom, hogy ez az év a váratlan fordulatok, nem várt helyzetek éve volt. Nem csak a bajnokság életében, állásában, de a saját csapatunk életében is több olyan esemény történt, mely felforgatta az életünket.
A nehéz kezdet után azt gondolom, a SKODA Rally Team Hungaria csapatának sikerült felvennie a versenyt a bajnokság legjobbjaival, és ha csupán 2 futam erejéig is, de sikerült átvennünk a vezetést az abszolút értékelésben. A 4., 5. futamban elszenvedett balesetek azután igen nehéz helyzet elé állítottak bennünket.
Az utolsó megmérettetés előtt néhány nappal - lelkileg és fizikálisan már megerősödve -, elárulhatom nektek, hogy az SRTH, az Igor, illetve az én pályafutásom alatt sem fordult elő még soha olyan mértékű baleset, melyet a legutóbbi Kassa Rallyen elszenvedtünk.
Bár akkor az autónk annyira megsérült, hogy teljesen újjá kellett építeni, a navigátorom, Igor, és én is kisebb sérülésekkel kiszálltunk az autóból.

Ezt követően azonban felmerült bennünk a kérdés: Hogyan tovább?

Ma már nyugodt szívvel mondhatom: Minden rendben van!

A kassai futamot követően olyan mértékű összefogás részesei lettünk, mely még szintén nem fordult elő a csapat életében. Mind támogatóink, mind barátaink, családunk, és szervizcsapatunk a BRR, mindent megtett annak érdekében, hogy a csapat SKODA Fabia EVO II. Super2000-es versenyautójának kereke újra foroghasson, és mi visszaülhessünk a pilóta-, illetve a navigátori ülésbe azért, hogy méltó módon fejezhessük be az idei versenyszezont.

A 2012. évad utolsó bajnoki futama a Mecsek Rallye megszokott pályáin kerül megrendezésre, melyek kifejezetten közel állnak a szívünkhöz, hiszen az idei évben megrendezett Mecsek Rallye futamon sikerült győzelmet aratnunk, így mi állhattunk fel a dobogó legtetejére. Az utolsó versenyre külön felkészülést nem terveztünk, „csupán" egy hosszabb tesztet azért, hogy mire a verseny rajtjához kell állunk, már ne legyenek bennünk negatív érzések."

A Baranya Rallye szombat délután veszi kezdetét Komló városi prológgal, majd a klasszikus Kemping-Árpádtető gyorsasági szakasszal folytatódik, melyet 2x egymás után kell teljesíteniük a versenyzőpárosoknak, 2. esetben már sötétben.

A vasárnapi, 2. versenynapon aztán még 9 szakasszal kell megbirkózniuk azért, hogy a nap végén kihirdetésre kerülhessen a 2012. évi Magyarország Országos Rallye Bajnokság végleges sorrendje.

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
13 MOL Racing Team 24

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
10 HERCZIG Norbert 32

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2019. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2019)

 

Azores Airlines Rallye » 2019.03.21 - 23
Rally Islas Canarias » 2019.05.02 - 05
Rally Liepāja » 2019.05.24 - 26
PZM Rally Poland » 2019.06.28 - 30
Rally Di Roma Capitale » 2019.07.19 - 21
Barum Czech Rally Zlín » 2019.08.16 - 18
Cyprus Rally » 2019.09.27 - 29
Rally Hungary » 2019.11.08 - 10

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!