csoportkép

(Arad, 2012.08.21. 14:39)

A váratlan fordulatok versenye


A váratlan fordulatok versenye2012. augusztus 18. váratlan fordulatokkal teletűzdelt versenynapot hozott a a Magyarország 2012.évi Országos Rallye Bajnokság mezőnyében. Az Arad Rallyen, az I. osztályban elrajtolt 14 versenyzőpárosból a nap végére a legtöbb csapat elmondhatta magáról, hogy kissé kalandosra sikeredett a futama, hiszen a nap végén mindösszesen 7 csapatnak sikerült begurulnia a célba.

A kalandos versenyt futott csapatok között volt a SKODA Rally Team Hungaria is, akik idén is ugyanazon a gyorsasági szakaszon fejezték be a versenyüket, ahol a tavalyi évben.

Mi történt? – kérdeztük a csapat pilótájától, Herczig Norberttől.

Az elején kezdeném, hiszen el kell, hogy mondjam, hogy az SRTH fogadtatása Aradon nagyon baráti volt. A futamot megelőzően, a helyi SKODA kereskedő (Motortec) szervezésében egy közös sajtótájékoztatón vehettünk részt a román SKODA támogatott csapattal karöltve, ahol mi is ugyanolyan kiemelt szerepet kaptunk, mint a román „kollégák”.

A futamra való felkészülésünk zavartalan volt, így idén sikerült jobb érzéssel elrajtolnunk, ami köszönhető volt annak, hogy tavalyról már volt némi rutinunk, és a pályákat sikerült jól felírnunk. Sőt! A helyi román rendező segítségével még egy privát tesztet is sikerült megvalósítanunk, ahol ismét megbizonyosodhattunk róla, hogy a BRR egy tökéletesen felkészített versenyautót hozott nekünk.
A verseny tehát jól indult!
A pénteki napon megrendezésre kerülő Szuperspecial szakaszt abszolút győzelemmel zártuk.
És bár ennek az eredménye is beleszámított a versenybe, az igazi rallye csak másnap, szombaton kezdődött.
A SKODA Rallye Team Hungaria versenyzőpárosa 5 gyorsasági szakaszt követően, egy óvatos tempót diktálva az abszolút 2. helyen állt a versenyben.
Ezt követte a Nadas gyorsasági szakasz, ahol a tavalyi évben be kellett fejeznünk a versenyt, és ahol sajnos az idei évben is megismételtük a fiaskót.
Ezért természetesen nem hibáztathatok senkit!
Az itinerünk jó volt, a versenyautó jó volt, Igor az ismeretlen pályákon is jól adta vissza az infót, és a magam nevében is azt mondhatom, hogy amíg mentünk, terv szerint teljesítettünk.
Azzal már a futam előtt is tisztában voltunk, hogy a 2012. évi Magyarország Országos Rallye versenyévadjából ez lesz az a futam, ahol bárki, bárhol elcsúszhat egy „banánhéjon”. Pont ezért volt az, hogy mi is óvatosságra intettük magunkat és igyekeztünk nem gyorsan, inkább megfontoltan versenyezni. Az óvatosság ellenére mégis bekövetkezett a nem várt esemény.
Egy hídról leérkezve túl gyors volt a tempónk, így nem a megfelelő irányba értünk földet, az autónk jobb irányba sodródott, és a jobb hátsó kerekünket megütöttük egy út szélén álló farönkben. A mi versenyünk itt ért véget!

A futam eredménye azonban minket is meglepett, ugyanis a kiállásunkat követően 8 órát voltunk kénytelenek az kiesésünk helyén eltölteni mindenféle emberi kapcsolat nélkül, így csak este 20:00 óra körül értesültünk róla, hogy riválisaink is hibáztak, aminek az lett az eredménye, hogy az abszolút értékelésben mindenki megtartotta a Veszprém utáni pozícióját.

A csapat most újra előre tekint és újult erővel a soron következő Kassa Rallye felkészülésére koncentrál.

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
- - -

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
- - -

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2020. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2020)

 

Azores Airlines Rallye » 2020.03.26 - 28
Rally Islas Canarias » 2020.05.07 - 09
Rally Liepāja » 2020.05.29 - 31
77. Rally Poland » 2020.06.26 - 28
Rally Di Roma Capitale » 2020.07.24 - 26
Barum Czech Rally Zlín » 2020.08.28 - 30
Cyprus Rally » 2020.10.09 - 11
Rally Hungary » 2020.11.06 - 08

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!