csoportkép

(Veszprém, 2010.07.19. 19:49)

Az elsőségért csatázva estek ki


Az elsőségért csatázva estek ki Hiába csatázott sokáig az első helyért a Herczig Norbert – Baranyai László kettős, Fortuna istenasszony két gyorsaságival a vége előtt elhagyta a bajnoki címvédő párost. A Skoda Rally Team Hungaria kettőse a harmadik helyet foglalta el a szombati első két szakasz után, igaz alig öt másodperc hátránnyal az éllovashoz képest.

„Abszolút idevaló volt az S2000-es Skoda Fabia, a kemény murva talaj nagyon feküdt az autónak. A forróság sokat kivett mindenkiből, de a technika és mi is jól bírtuk a hőséget, pedig az autóban olyan 60 fok körüli lehetett a hőmérséklet” – kezdi beszámolóját a pilóta.

Vasárnap folyamatosan gyorsultak Herczigék, az ötödik gyorsaságin előreléptek a második pozícióba, és innentől célba vehették az első helyet.

„Nagyot csatáztunk Janikával és Tagai Robival, volt, hogy csak 5 másodperc választott el tőlük. Úgy álltunk oda az utolsó két gyorsaságira, hogy alig hét másodperc volt a különbség köztünk, ám ekkor közbeszólt a technika. Az utolsóelőtti, tehát a nyolcadik szakaszon eltört a kormányösszekötő, és ezzel véget ért a versenyünk. Aki technikai sportra adja a fejét, az tudja, hogy ez benne van az autósportban, de amikor megtörténik, rendkívül nehezen fogadja el az ember. Természetesen elkeserít a dolog, de hálistennek utoljára majd két éve estünk ki műszaki hiba miatt” – mondja Herczig.

A kényszerű búcsú ellenére voltak pozitívumok is az idei ötödik bajnoki futamon. Herczigék ezen a versenyen is tudtak szakaszt nyerni, a pályákkal is elégedettek voltak, de a kaland sem kerülte el őket.

„Vasárnap már hűvösebb volt, és ez jót tett a szívómotornak. Nagyon élveztük a sólyi gyorsaságit, ez egy igazi világbajnoki szintű pálya. Szenzációs élmény negyedik-ötödik fokozatban száguldani a fák között. Ugyanakkor persze veszélyes is, mert egy esetben, negyedik fokozatban kis híján felúsztunk egy fa oldalára. Az ijedelmen kívül más baj szerencsére nem történt, de – ahogy mondani szokták – ez is benne van a raliban. A sólyi pálya köves is volt, ám megúsztuk defekt nélkül. A szokásos lőtéri pálya nagyon hiányzott a versenyből, de erről nem a rendező tehetett” – sorolja az élményeket a pilóta.

A következő futam a Borsod Rali lesz, Heczigék reményei szerint sok pontot hozó szerepléssel.

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
- - -

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
- - -

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2020. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2020)

 

Rally Di Roma Capitale » 2020.07.24 - 26
Rally Liepāja » 2020.08.14 - 16
Azores Airlines Rallye » 2020.09.17 - 19
Cyprus Rally » 2020.10.16 - 18
Rally Hungary » 2020.11.06 - 08
Rally Islas Canarias » 2020.11.26 - 28

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!