csoportkép

(Salgótarján, 2010.05.24. 18:54)

Elmosta az eső a győzelmi reményeket


Elmosta az eső a győzelmi reményeketKarnyújtásnyira voltak a győzelemtől, de „csak” dobogó lett a vége. Herczig Norbert és Baranyai László a Salgó Ralin végig versenyben voltak az elsőségért, ám ahogy a navigátor fogalmazott: „ott állnak a futamgyőzelem kapujában, de a Jóisten nem adja hozzá a kulcsot.”

A Skoda Rally Team Hungaria kettőse a harmadik helyen végzett a bajnokság harmadik versenyén, azaz megismételte miskolci teljesítményét.

Kiválóan kezdett a bajnoki címvédő páros, mert a szlovák pályákon mindjárt az első gyorsaságin abszolút időt autózott az S2000-es Skoda Fabiával. A folytatásban a szombati utolsó szakaszig a második pozíciót birtokolták Herczigék, ám a 6. gyorsaságin következett egy helycsere, és visszaestek a harmadik helyre.

„Kiválóak voltak a szlovák pályák az első napon, igazán jól feküdtek a Fabiának. Az autó szenzációsan muzsikált, az abroncsválasztás is sikerült, a második körben azonban nem volt optimális a guminyomás, így meglehetősen csúszkált a kocsi eleje” – idézi fel Norbi az első nap történéseit.

Vasárnap rögvest az első szakaszon vissza is vette a páros a második pozíciót, miután megnyerte az első gyorsaságit. A Zagyvaróna – Cered közötti kanyargós aszfaltcsík a Szuper 2000-es autók igazi terepe, a pilótának pedig már régóta kedvenc pályája. A Skodás kettős kétszer is meggyőző fölénnyel nyerte ezt a szakaszt, és a vasárnapi harmadik gyorsasági után úgy látszott, meglehet a futamgyőzelem is, Herczigéket mindössze 1,5 másodperc választotta el az éllovastól. A következő szakaszon, a legendás kisterenyei körgyorsaságin nőtt ugyan a különbség, de a majd 7 másodperces hátrány ledolgozhatónak tűnt. Az utolsó kör előtt azonban leszakadt az ég.

„Szakadó esőben mentünk ki a szervizből, és a rajthoz vezető etapon olyan jégeső volt, hogy az autó elcsúszott negyvenes tempónál is. Két vizes gumit is betettünk, de Lacival végül úgy döntöttünk, nem cseréljük ki. A döntés jónak is bizonyult, mert a rajt után 4-5 kilométerrel már csontszáraz volt a pálya, egy vízátfolyásos rész azonban keresztülhúzta a számításainkat. Körülbelül 120-as tempónál megúszott az autó, és érintőre vettük a szalagkorlátot. Ez még nem is lett volna baj, mert csak a fényezés sérült a hátsó lökhárítón, ám a felniből kitört egy darab, és elszökött a levegő. Defektes kerékkel mentünk a célig, és visszacsúsztunk a harmadik helyre” – mondja a pilóta.

Az utolsó szakasz elmaradt, így nem volt lehetőség az előrelépésre, Herczigék tehát harmadikként zárták a Salgó Ralit.

„Az mindenképpen pozitívum, hogy végig jól mentünk, szakaszgyőzelmeink voltak, és folyamatosan gyorsulva nagy küzdelmet vívtunk az elsőségért. Abban bízunk, hogy a következő futamokon már megkapjuk a kulcsot, és nem csak ott állunk a győzelem kapujában” – zárja mondandóját Norbi.

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
- - -

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
- - -

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2020. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2020)

 

Rally Di Roma Capitale » 2020.07.24 - 26
Rally Liepāja » 2020.08.14 - 16
Azores Airlines Rallye » 2020.09.17 - 19
Cyprus Rally » 2020.10.16 - 18
Rally Hungary » 2020.11.06 - 08
Rally Islas Canarias » 2020.11.26 - 28

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!