csoportkép

(Veszprém, 2010.07.16. 01:58)

Embert próbáló feladat előtt


Embert próbáló feladat előtt Ha valakinek, akkor Herczig Norbertnek különösen kedves a Veszprém Rali. A bajnoki címvédő itt szerezte pályafutása első abszolút győzelmét – éppen egy Skodával. Azzal a márkával, amivel most is rajthoz áll az idény második murvás futamán.

A legutóbbi viadalon, a szezon első murva versenyén a második pozícióban végzett navigátorával, Baranyai Lászlóval. Ha ezt vesszük kiindulási alapnak, akkor bizakodva várhatja a kétnapos viadalt a Skoda Rally Team Hungaria párosa.

„Csütörtökön egy hosszabb teszttel készülünk a futamra, ahol különféle beállításokat próbálunk ki. Murvának ez is murva, de más jellegű, mint ami az előző versenyen volt. A Veszprém környéki pályákon kemény, dobálós murva van, ami alapjában fekszik a mi Szuper2000-es Skoda Fabiánknak. Az autó tulajdonképpen erre a talajtípusra való, úgyhogy most is reménykedve várjuk a futamot” – vezeti fel a verseny előtti teendőket, esélyeket Herczig Norbert. A hétvégén is folytatódik a forróság, ami duplán nehézzé teszi a Veszprém Ralit.

„A kánikulára nehéz lesz felkészülni, mert extrém körülményeknek leszünk kitéve az autóban. A versenyruházat többrétegű, az alsó és a felső tűzálló ruházatban pokoli meleg van, olyan 60 fok körüli hőmérsékletet kell elviselnünk. A verseny embert próbáló feladat lesz, rendkívüli megterhelést jelent a szervezetre, az állóképességre. Nehéz úgy koncentrálni, hogy még a szempilládra is izzadságcseppek jutnak... Hozzá kell tennem, hogy nekünk eddig sem volt problémánk a magas hőmérséklettel, úgy gondolom, most is fogjuk majd bírni a hőséget” – vázolja a pilóta a versenyen várható nehézségeket.

A bajnokság ötödik futamán, pénteken és szombat délelőtt lesz a pályabejárás, majd szombat délután két gyorsaságit is lebonyolítanak, vasárnap pedig jön a java, azaz hét gyorsasági szakasz. A Skoda Rally Team Hungaria párosára szokás szerint más, örömteli feladatok is várnak.

„Nagyon fontos lesz az abroncsválasztás. Ahogy idén eddig mindig, most is rendelkezésünkre áll a BFGoodrich teljes abroncs választéka, így ez is záloga lehet a jó szereplésnek. A Skoda Fabiát megint jól felkészítették, a teszten már csak a finomhangolás marad. Pénteken a pályabejárás után ismét közönségtalálkozót rendezünk, este fél 7-től Veszprémben, a Skoda Autó Piedl márkakereskedésben várjuk a rajongókat egy kis beszélgetésre, és a szokásos nyereményjátékra. Szombaton aztán jöhet a versen, igazi férfias küzdelem, amiről szeretnénk jó emlékekkel hazatérni. Jelmondatunk a régi: ismét támadunk, reméljük, meglesz végre a kulcs a győzelemhez!

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
- - -

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
- - -

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2020. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2020)

 

Rally Di Roma Capitale » 2020.07.24 - 26
Rally Liepāja » 2020.08.14 - 16
Azores Airlines Rallye » 2020.09.17 - 19
Cyprus Rally » 2020.10.16 - 18
Rally Hungary » 2020.11.06 - 08
Rally Islas Canarias » 2020.11.26 - 28

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!