csoportkép

(Mecsek, 2017.10.16. 12:25)

Három a magyar igazság és egy a ráadás


Három a magyar igazság és egy a ráadásEzt a mondást a Herczig Norbert – Bacigál Igor páros komolyan vette az ORB hétvégi pécsi futamán. A SKODA Rally Team Hungaria versenyzőpárosa ugyanis nem csak a hétvégi futamot nyerte meg, de az itt megszerzett pontszámokkal a Magyar Országos Rallye Bajnokság Abszolút Bajnokai is lettek.

Herczig Norbert pályafutása egy újabb állomáshoz érkezett. Közel 20 éves munkássága során először 2009-ben nyert Abszolút Magyar Bajnoki címet akkor még jobbján a jelenlegi csapatvezetőjével Baranyai Lászlóval, Sátoraljaújhelyen. A második bajnoki címre aztán néhány évet várnia kellett, míg végül 2015-ben jelenlegi navigátorával Bacigál Igorral a felvidéki Kassán, óriási küzdelemben nyerték el ezt az előkelő címet. Ezt követte a 2016-os év, amikor a SKODA Rally Team Hungária csapata 5 futamból 5 futamot megnyert és ezzel már a szezon közepén, Székesfehérváron átvehették a 3. bajnoki címüket. A 2017-es évad azonban ismét lényegesen szorosabban alakult. Olyannyira, hogy a csapat úgy versenyzett a mecseki lankákon, hogy nem is voltak vele tisztában, ha ez a futam jól alakul, ők az idei bajnokok. A szezon hatodik versenyhétvégéje előtt Herczig Norbert ezt nyilatkozta: „Az autó tökéletes, a csapatban nagyon jó a hangulat, az időjárás gyönyörű. Miután a Mecsek Rallye az egyik kedvenc futamom , és már évek óta nem versenyezhettem itt élesben, ezért eldöntöttük, ennek a hétvégének minden másodpercét élvezni szeretnénk.” A fiúk teljesítették a feladatot. Az SRTH kettőse a lehengerlő szombati teljesítménye után a vasárnapot versenytársai előtt közel 25 másodperces előnnyel kezdhette meg, így ezen a napon már csak a taktikáé volt a főszerep.

-      Ezen a hétvégén fantasztikus pályákon autózhattunk, amolyan mini Eb-futam volt az idei Mecsek Rallye – mondta az immáron négyszeres magyar bajnok Herczig Norbert. – Csupán azt sajnálom, hogy voltak olyan helyszínek, ahol csak egy alkalommal haladtunk el. Szerencsére a szombati napon minden a helyén volt, így sikerült megalapoznunk a futamgyőzelmet, ezzel együtt pedig az újabb bajnoki címet. Nagyszerűen éreztük magunkat Pécsett, rengeteg néző előtt, gyönyörű környezetben és időben autózhattunk. Ahogy terveztük, nagyon élveztük az egész hétvégét. Számunkra ez a futam örökké emlékezetes marad. Szenzációs ismét a csúcson lenni! Ez az érzés leírhatatlan és megunhatatlan! Az pedig, hogy így alakult, és éppen a Mecsekben lettünk Bajnokok még szebbé teszi ennek az esztendőnek a küzdelmeit. Aki ismer, pontosan tudja, hogy Ranga László munkássága végigkíséri az én pályafutásomat is. Mindig is őt tekintettem elsődleges példaképemnek, ezért a Mecsekben versenyezni, mindig különleges, hiszen itt minden az ő emlékét lengi körbe. Mérhetetlenül boldogok vagyunk! Talán azért is, mert az idei Bajnoki címet nem kaptuk könnyen, alaposan meg kellett dolgoznunk érte. Már többször említettem, hogy a 2017-es mezőnyben rengeteg jó pilóta és remek versenyautó van. Véleményem szerint több feltörekvő fiatal is ott van már az élbolyban, akik előbb-utóbb átvehetik a stafétabotot.  

Még egyszer köszönjük ezt az évet szervizcsapatunknak a Baumschlager Rally Racingnek, akiket továbbra is a Világ egyik legprofibb csapatának tartunk. És köszönjük az egész éves kitartó munkáját csapatunk minden tagjának, támogatóinknak és minden szurkolónknak, akik jóban-rosszban mellettünk álltak.

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
- - -

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
- - -

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2020. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2020)

 

Rally Di Roma Capitale » 2020.07.24 - 26
Rally Liepāja » 2020.08.14 - 16
Azores Airlines Rallye » 2020.09.17 - 19
Cyprus Rally » 2020.10.16 - 18
Rally Hungary » 2020.11.06 - 08
Rally Islas Canarias » 2020.11.26 - 28

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!