csoportkép

(Salgótarján, 2010.05.20. 00:03)

Kedves és kedvenc pályákon


Kedves és kedvenc pályákonSzíve csücske a Salgó Rali – nem is titkolja ezt Herczig Norbert. Itt indult pályafutása első rali versenyén, itt van a kedvenc gyorsaságija, és tavaly navigátorával, Baranyai Lászlóval itt szerezte egyik futamgyőzelmét, ráadásul nem is akármilyen fölénnyel.

A címvédő páros most is nagyon várja már a versenyt, de a készülődést beárnyékolja az árvízhelyzet, amit senki nem tud, és nem is akar kiverni a fejéből.

„A csapat nehezen tud elmenni azon esemény mellett, ami minden jóérzésű embert foglalkoztat. Versenyezni kell, de ami a csapat erejéből telik, azt megtesszük. Adományt juttatunk a rászorultaknak, a csapatunkból pedig egy fő önkéntesként dolgozik a gátakon. Reméljük, a futam kezdetére már jobb hírek érkeznek az árvíz sújtotta területekről!”- mondja Norbi.

A bajnokság harmadik futama szlovák, illetve klasszikus magyar pályákon zajlik. Szombaton a három szlovák gyorsasági szakaszt kétszer teljesíti a mezőny.

„A szlovák pályákat nem veszélyezteti az árvíz, de a hatalmas esőzés ezeken is komoly nyomokat hagyott. Törmelék és hordalék nehezíti a dolgunkat. A víz sok helyen lemosta a domboldalt, így sár és kövek kerültek az utakra, ahol pedig nagyon laza a fal, ott akár a két gyorsasági között is lezúdulhat az aszfaltra. Az említett körülmények miatt kiemelten fontos lesz a helyes gumiválasztás. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen most is rendelkezésünkre áll a BFGoodrich teljes versenyabroncs palettája, amiből bármilyen út és időjárási viszonyoknak megfelelő keverékűt tudunk majd használni. Az itteni szakaszok tavaly nem szerepeltek a programban, ám az mindenképpen jó előjel, hogy az új gyorsaságik nekünk mindig jól szoktak sikerülni” – foglalja össze az első versenynap várható izgalmait a pilóta.

Vasárnap a mezőny visszatér arra a pályára, ami utoljára a kilencvenes években szerepelt a Salgó Rali programjában. A legendás kisterenyei körgyors tízezreket mozgatott meg annak idején, Herczig Norbert életében pedig valaminek a kezdetét jelentette.

„Itt indultam először első osztályú rali versenyen, és életem egyik meghatározó élménye volt végigmenni a nézők sorfalával övezett pályán. Mindig jó érzés visszagondolni erre, természetes, hogy nagyon nagy várakozással tekintek a vasárnapi szakaszok elé. Már csak azért is, mert a másik gyorsasági, amit szintén háromszor kell teljesítenünk, az a Zagyvaróna - Cered közötti szakasz lesz, ami pedig a kedvenc pályám. Ráadásul új aszfaltréteget kapott, és ez egy igazi S2000-es pálya, ami fekszik a mi Skoda Fabiánknak.”

Az autót kellőképpen felkészítette az Skoda Rally Team Italia, így a Skoda Rally Team Hungaria párosa komoly esélyekkel szállhat harcba a dobogós helyekért.

„A Skodába új futómű került, tehát az autó megkapta a 2010-es fejlesztéseket, ami nyilván ütőképesebbé teszi csapatunkat. Szerdán már megtartottuk a közönségtalálkozónkat a salgótarjáni Skoda márkakereskedésben ahova rengeteg szimpatizánsunk jött el, csütörtökön este 8 órától a helyi művelődési házba, 9-től pedig a Frei Caféba várjuk a rali szerelmeseit.”

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
- - -

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
- - -

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2020. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2020)

 

Rally Di Roma Capitale » 2020.07.24 - 26
Rally Liepāja » 2020.08.14 - 16
Azores Airlines Rallye » 2020.09.17 - 19
Cyprus Rally » 2020.10.16 - 18
Rally Hungary » 2020.11.06 - 08
Rally Islas Canarias » 2020.11.26 - 28

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!