csoportkép

(Eger, 2007.06.03. 16:01)

Kezdetnek nem rossz, sőt…


Kezdetnek nem rossz, sőt…Amilyen rosszul kezdődött, olyan jól végződött Herczig Norbert és Csökő Zoltán számára az idénynyitó. A Subaru Rally Team Hungary kettőse ugyanis kényszerből egy 1999-es fejlesztésű Subaru Impreza WRC-vel állt rajthoz Egerben. A 2003-as autóhoz nem érkezett meg egy fődarab, így az utolsó pillanatban került hozzájuk a jóval régebbi technika.

Verseny előtti tesztelésre nem maradt idő, a páros már az éles bevetésen kezdett el ismerkedni a géppel, ami eggyel fejlettebb technika, mint amivel tavaly mentek.
Az első randi emlékezetesre sikeredett, mert az első gyorsasági vége felé egy sodrós kanyarban lecsúsztak az útról, aminek egy defekt lett a következménye. Ennek dacára az abszolút hatodik időt autózta a páros. Az első kör a tapogatózás jegyében telt, de fokozatos gyorsulással. A második szakaszon az 5., a harmadikon pedig mát a 3. legjobb időt produkálták Herczigék.. és három gyorsaságit követően az abszolút 5. helyen álltak. A folytatásban egy pozíciót léptek előre, - köszönhetően a jó gumiválasztásnak is - ám a nap végén megnehezítette a dolgukat a sebességváltó rakoncátlankodása, a negyedik sebességi fokozat ugyanis eltűnt a váltóból. Az előny az őket üldöző ifjabb Érdi Tiborral szemben viszont nem, így az első versenynapot az abszolút negyedik helyen zárták. A szervízben nem cserélte ki az alkatrészt a csapat, abban bízva, az utolsó nap hat gyorsasági szakaszát kibírja a Subaru.
És ki is bírta. A befejező napon a tempós pályákon nem jelentett akkora hátrányt a 4. fokozat hiánya. Olyannyira nem, hogy az utolsó gyorsaságin abszolút negyedik időre is tellett az erőből. Herczig Norbert és Csökő Zoltán okos, taktikus versenyzéssel leginkább arra ügyelt, hogy senki ne kerüljön eléjük. A haditerv sikeres volt, és a sebességváltóval vívott csatát is megnyerték. A cél a cél volt, – ahogy a pilóta fogalmazott – és végül a 15 pontot érő az abszolút negyedik helyen fejezte be a páros az országos bajnokság első futamát.

Herczig Norbert: A lényeg, hogy célba érkeztünk, és pontokat szereztünk, amelyek jól jöhetnek a végelszámolásnál. A Miskolc ralira már megérkezik a 2003-as Subaru Impreza WRC. Ezzel az ütőképes autóval szeretnénk minél többször a dobogóra állni.

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
- - -

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
- - -

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2020. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2020)

 

Rally Di Roma Capitale » 2020.07.24 - 26
Rally Liepāja » 2020.08.14 - 16
Azores Airlines Rallye » 2020.09.17 - 19
Cyprus Rally » 2020.10.16 - 18
Rally Hungary » 2020.11.06 - 08
Rally Islas Canarias » 2020.11.26 - 28

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!