csoportkép

(Bükfürdő, 2010.06.21. 19:25)

Második hely – óriási csatában


Második hely – óriási csatában Rendkívül szoros versenyben a második helyet szerezte meg a Herczig Norbert – Baranyai László kettős az idei első murvás futamon, a Bükfürdő Ralin. A címvédőket csupán öt másodperc választotta el a győzelemtől, az összetettben pedig harmadik helyen áll a Skoda Rally Team Hungaria párosa.

A versenyt megelőző hosszabb murvás teszt jól szolgálta a felkészülést, mert szombaton a nap nagy részében az élen álltak Herczigék, akik az ötből három gyorsaságin vezettek az abszolút értékelésben.

„Az első szakasztól kezdve gyorsan tudtunk menni a Skoda Fabiával, pedig a versenyt megelőző tesztet leszámítva nem volt tapasztalatom az autó viselkedéséről murvás terepen. Az extrém körülmények nagyon feküdtek a Skodának és nekünk is. A vizes-saras pályákon tudtunk abszolút időt autózni, de amikor ezek felszáradtak, az már nem kedvezett nekünk” – idézi fel a jó kezdést Herczig Norbert

A címvédők a nap végén a második helyen kötöttek ki, de hátrányuk minimális, alig három másodperc volt az éllovashoz képest. Vasárnap már az első gyorsaságin visszavették az első helyet, amit még egy szakaszon birtokoltak, aztán újfent a második pozícióba kerültek. A különbségek rendkívül kicsik voltak, előfordult, hogy csak 0,4 másodperc volt a hátrányuk az élen állótól.

„A hosszú egyenesekkel tarkított pályákon a kis végsebesség hátrányt jelentett, amit jól tudtunk ellensúlyozni a helyesen megválasztott féktávokkal. Beletaláltunk a gumikba is, jól választottuk, és jól vágtuk az abroncsokat. A Skoda beállításai kiválóan sikerültek, a pályákat is jól dolgoztuk fel, az itinerbe belekerült minden fontos információ” – értékel a pilóta.

Az utolsó gyorsaságikon nem sikerült ledolgozni a hátrányt, így a kettős a második helyen zárta az idény negyedik futamát. Herczigék csupán öt másodperccel szorultak a második helyre, a pontversenyben pedig hét pontra vannak a második helyezettől.

„Óriási csatát vívtunk az elsőségért egészen az utolsó gyorsasági szakaszig. Ismét tudtunk abszolút időket autózni, ami bíztató a következő murvás verseny előtt. Tetszett a rendező kezdeményezése is, hogy a gyűjtőben egy központi mosóban tisztították meg az autókat, abszolút követendő példának tartom az újítást. Ami a lényeg, a mostani második hely ellenére sem adjuk fel, és Veszprémben újra támadunk!

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
- - -

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
- - -

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2020. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2020)

 

Rally Di Roma Capitale » 2020.07.24 - 26
Rally Liepāja » 2020.08.14 - 16
Azores Airlines Rallye » 2020.09.17 - 19
Cyprus Rally » 2020.10.16 - 18
Rally Hungary » 2020.11.06 - 08
Rally Islas Canarias » 2020.11.26 - 28

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!