csoportkép

(Miskolc, 2007.06.03. 16:13)

Mc Rally – Mc érkezett az új Subaru


Mc Rally – Mc érkezett az új SubaruAz egyik szemünk nevet, a másik pedig sír – így summázhatná a 14. Mc Rally történéseit Herczig Norbert és navigátora, Csökő Zoltán. Ami a mondás első felét illeti, szerdán éjszaka az öröm dominált, mert megérkezett a várva-várt 2003-as fejlesztésű Subaru Impreza WRC. A csütörtöki teszten már voltak örömkönnyek is.

- Egyszerűen olyan volt, mint egy álom. Némán álltunk ott Zolival, és percekig nem tudtunk megszólalni. Alig tudtuk elhinni, hogy az autón a mi nevünk szerepel. Az új csodánkkal 40 kilométert tettünk meg, és mondhatom: fantasztikus volt vezetni – emlékszik vissza a pilóta a nagy találkozásra.

A miskolci verseny végeredményébe nem számító prológra külön készült a Subaru Rally Team Hungary kettőse. Gumit vágtak a népkerti salakra, és látványosan megforgatták a négyajtós – általuk csak taxinak nevezett – autót.

Az első igazi versenynap eseményeit viszont a mondás másik felével lehetne összefoglalni. Nevetésre nem volt ok. Az első gyorsasági szakaszon abszolút hatodik idővel nyitottak, a következőn pedig eggyel előbbre léptek az összetettben, de csak ideiglenesen. A harmadik szakaszon újra az abszolút hatodik pozícióban kötöttek ki, és itt is ragadtak egészen az utolsó előtti gyorsaságiig.

- Már az első szakaszon, Bükkszentkereszt és Bükkszentlászló között elromlott a vízbefecskendező, és ennek következtében erőtlen volt a motor. A negyedik sebességi fokozattól feljebb kapcsolva egész egyszerűen nem volt eléggé harapós az autó. A kigyorsítások során vesztettük el a legtöbb időt. Pedig nagy harci kedvvel, elszántan ültünk kocsiba szombat reggel. Túl nagy volt a különbség az elsőkhöz képest, holott nincs ekkora differencia a WRC-k között – idézi fel a szombati megpróbáltatásokat Herczig.

Az utolsó szakaszon aztán a váltó is rakoncátlankodott, - beragadt kettesbe - és csak hosszas kísérletezgetés után lehetett valamennyire újra használni. A páros a 10. helyre csúszott vissza, a szervizben azonban kiderült: váltóhiba miatt kénytelenek feladni a további küzdelmet.

- Nagyon sajnálom, hogy így alakult. A Michelin abroncsok viszont kiválóan vizsgáztak, és azt gondolom: a közönség tetszését is elnyerte a csodaszép autó. A márka rajongói ismét megtapasztalhatták az igazi -Subaru-feeling--et, a Subaru-életérzést. A bajnokság harmadik futamán, a Duna ralin murvás gyorsasági szakaszok várnak ránk, és mint tudjuk, a Subarunak, és futóművének az ilyen pályák fekszenek a legjobban. Az aszfaltot és a murvát egyaránt kedvelem, de tény: pályafutásom első abszolút győzelme murvához kötődik – foglalja össze a lényeget Norbi.

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
- - -

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
- - -

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2020. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2020)

 

Rally Di Roma Capitale » 2020.07.24 - 26
Rally Liepāja » 2020.08.14 - 16
Azores Airlines Rallye » 2020.09.17 - 19
Cyprus Rally » 2020.10.16 - 18
Rally Hungary » 2020.11.06 - 08
Rally Islas Canarias » 2020.11.26 - 28

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!