csoportkép

(Veszprém, 2007.07.17. 08:48)

Megújult Subaru, változatlan harci kedv


Megújult Subaru, változatlan harci kedvHerczig Norbertnek valószínűleg tetszhet a veszprémi pályák futása, mert pályafutása első abszolút győzelme a veszprémi futamhoz kötődik. Három esztendeje már annak, hogy a pilóta megnyerte a - sokak által „magyar Akropolisznak” titulált versenyt.Ettől aztán annyira lendületbe jött, hogy a következő viadalon, a 2004-es Budapest Ralin ismét durranhatott a pezsgőspalack.

A pilóta és navigátora, Csökő Zoltán ezúttal valami kisebbfajta durranásra készül: beérnék azzal, ha dobogós helyen érnének be a célba. A Subaru Rally Team Hungary kettőse az idény egyik legkeményebb próbatétele előtt, és néhány műszaki gondokkal terhes futam után leginkább bizakodó. A Subaru Impreza WRC ugyanis teljes motorfelújításon ment át.

"Az autó új fejlesztéseket kapott. Belekerült a bush-pack, azaz a turbóvezérlő, ami megnöveli a motorerőt. Ez a hosszabb, teligázas egyenesekben, valamint a kigyorsításoknál jelenthet majd sokat. Új a Subaru hátsó differenciálműve is, amitől szintén további gyorsulást remélünk. A Korda Team az ígéretek szerint a korábbinál erősebb, jobb technikát biztosít nekünk a Veszprém Ralira. Az autó nem mellékesen kitűnően vizsgázott egy finnországi versenyen, mert abszolút probléma nélkül teljesítették vele a viadalt" - foglalja össze az elmúlt hetek történéseit Norbi.
A páros túl van a pályabejáráson, és maximálisan kihasználta a lehetőséget a gyorsasági szakaszokkal való ismerkedésre.

"Négyszer mentünk végig, és úgy gondolom, sikerült jól felírni a pályákat. Az itinerrel tehát minden rendben, a gyorsasági szakaszok pedig ismerősek. A futam részben fedi a Duna Rali útvonalát, ami némi könnyebbséget jelent. A lőtértől nyugatra egyre jobb minőségű a murva, a Köröshegy és Bánta közötti szakaszt viszont leginkább az Akropolisz Rali pályáihoz tudnám hasonlítani" – summázza a pályákat illetően a lényeget a pilóta.

Szóval kőkemény verseny vár a mezőnyre a bajnokság harmadik murvás viadalán, és ezt helyenként szó szerint kell érteni. Herczigék két mínusza már megvan az idén, így most a legfőbb cél: a cél.

"Szeretnénk végre egy nagyon nyugodt, teljesen gondtalan versenyt teljesíteni. Zolival együtt nagyon fel vagyunk pörögve, és bizakodva tekintünk a veszprémi futam elé. Csütörtökön tesztelünk Jutaspusztán, ahol a rendező, Lakatos Róbert lezárt pályán biztosít minden induló számára tréningezési lehetőséget. A világbajnoki futamokon rendszeresnek mondható úgynevezett shake-down kiváló alkalom lesz a Subaru finomhangolására. A technika megújítása után szeretnénk végre igazi /Jedik/ lenni!" – fogalmazza meg a vágyakat zárásként Norbi.

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
9 MOL Racing Team 44

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
5 HERCZIG Norbert 52

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2019. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2019)

 

Azores Airlines Rallye » 2019.03.21 - 23
Rally Islas Canarias » 2019.05.02 - 05
Rally Liepāja » 2019.05.24 - 26
PZM Rally Poland » 2019.06.28 - 30
Rally Di Roma Capitale » 2019.07.19 - 21
Barum Czech Rally Zlín » 2019.08.16 - 18
Cyprus Rally » 2019.09.27 - 29
Rally Hungary » 2019.11.08 - 10

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!