csoportkép

(Dunaújváros, 2007.06.03. 16:24)

Nagyot ugrott a Subaru - Herczigék is


Nagyot ugrott a Subaru - Herczigék isA Duna Rallye utolsó gyorsasági szakaszán a váltó váltotta le az abszolút 3. helyről Herczig Norbertet és Csökő Zoltánt. A Subaru Rally Team Hungary kettőse az 5. pozícióban fejezte be a bajnokság harmadik futamát, de szombaton öt gyorsasági után még a 2. helyen állt a Subaru Impreza WRC-vel. Ahogy mondani szokták: kalandos út vezetett a dobogós pozíciótól az 5. helyig.

Herczig Norbert:
- Egyetlen tiszta gyorsasági szakaszunk sem volt. Az első gyorson még minden rendben ment, leszámítva egy pici túlcsúszást. A második szakasz egyharmada tájékán a nézők kétségbeesve integettek, hogy baj van. Láttuk, hogy Spitzmüllerék a bokorban vannak. Természetszerűleg megálltunk, és miután meggyőződtünk, hogy nincs nagyobb baj, továbbhajtottunk.. Körülbelül egy percel mentünk rosszabb időt ezen a gyorsasági szakaszon, amiből aztán utólag a Felügyelő Testület 25 másodpercet jóváírt, elismervén ezzel sportszerűségünket.
A második körben, a negyedik gyorsaságin elment a kormányváltónk, amit áttettünk mechanikusba, ám eltűnt a negyedik sebességi fokozat is.
Ennek ellenére reménykedtünk, hogy vasárnap meg tudjuk őrizni a dobogós pozíciót. Az utolsó előtti szakaszon aztán elszállt az ötödik fokozat, ráadásul szétment az osztómű is. Előfordult, hogy se elöl, se hátul nem volt hajtás, és egy emelkedőn alig ment fel az autó. Az utolsó gyorsasági beírójából csak nagy nehézségek árán tudtunk elindulni, a szakaszon pedig úgy lépdeltem a pedálokra, mint a hímes tojásokra, és végig imádkoztunk Csökő Zolival, hogy kibírja az autó.
A problémákat figyelembe véve, az 5. hellyel elégedettek lehetünk. Élvezetes volt a Subaruval autózni. Hatalmasakat röpködtünk az ugratóknál, több méteres magasságba emelkedtünk. A kocsi mindig úgy érkezett le, mint a papucs vagy éppen egy repülő, és sehol nem vertük oda az orrát. A Michelin abroncsok is jól vizsgáztak. Köszönet a szervizcsapatnak, a Korda Team-nek, mert kitartó munkájukkal fontos pontokat szereztünk.

A páros a bajnoki pontversenyben előrerukkolt az abszolút 4. pozícióba, - immár 28 pontos- és Szombathelyen ismét támadva a dobogót veszi célba.

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
- - -

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
- - -

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2020. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2020)

 

Rally Di Roma Capitale » 2020.07.24 - 26
Rally Liepāja » 2020.08.14 - 16
Azores Airlines Rallye » 2020.09.17 - 19
Cyprus Rally » 2020.10.16 - 18
Rally Hungary » 2020.11.06 - 08
Rally Islas Canarias » 2020.11.26 - 28

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!