csoportkép

(Eger, 2010.03.29. 02:13)

Öt szakaszgyőzelem is kevés volt


Öt szakaszgyőzelem is kevés voltHiába nyertek 5 gyorsasági szakaszt a 14-ből, két defekt keresztbe húzta a Herczig Norbert – Baranyai László kettős számításait az Eger Ralin, így a 7. helyen zárták az idénynyitót.

A Skoda Rally Team Hungaria párosa már a verseny második gyorsaságiján kapott egy defektet, ami alaposan visszavetette őket, de a szombati nap végére - abszolút időket autózva az S2000-es Skoda Fabiaval - felküzdötték magukat a 4. helyre, és egészen közel kerültek a dobogóhoz. Vasárnap az első szakaszon tovább folytatták a felzárkózást, és egy újabb szakaszgyőzelem után már csak 2,2 másodperc választotta el őket a 3. helytől, amikor Fortuna ismételten elfordult tőlük.

„A 10. szakaszon, nem sokkal a rajtot követően egy ugratóról leérkezve a kocsi egy méretes éles kövön landolt, ami az abroncs futófelületét roncsolta. Ezt követően 17 kilométert kellett megtennünk felnin. Visszaestünk az abszolút 11. helyre, úgyhogy egy kicsit tesztversenynek fogtuk fel az utolsó három szakaszt. Ennek dacára tudtunk még gyorsasági szakaszokat nyerni, és végül a 7. helyen fejeztük be a futamot. Összességében felemásak az érzéseim: az egyik szemem nevet, mert tudtunk gyorsan autózni, szakaszgyőzelmeket produkálni, a másik viszont sír, mert jobb eredményt vártunk magunktól.”– mondja Herczig Norbert.

Az autón több beállítást is ki tudtak próbálni a bajnoki cím védői, és az abroncsokról is sok tapasztalatot szereztek.

„A hétvégén a BFGoodrich teljes versenyabroncs palettája a rendelkezésünkre állt, ezért nem is igazán aggódtunk az időjárás miatt, hiszen minden körülményre fel voltunk készülve. Nagyon sok új tapasztalatot gyűjtöttünk, kiderült az is, hogy az új autónk nagyon ideálisan „használja” az abroncsokat. A gumik nagyon jól bírták a változó körülményeket, és különösen sokat jelentett az, hogy két gyorsasági között is melegen maradtak, vagyis a rajtot követően hamar megvolt a kellő mértékű tapadás. Úgy gondolom, mind a technikában, mind bennünk vannak még tartalékok, ami bizakodóvá tesz a jövőt illetően, az meg még inkább, hogy szakaszokat nyertünk. Azt is be tudtuk ezzel bizonyítani, hogy az S2000-es gépek felveszik a küzdelmet az N 4-es autókkal, noha az Eger környéki pályák nem igazán az S2000-es autóknak feküdtek.

Egy biztos, egy hónap múlva a Miskolc Ralin újra támadunk!”
- foglalja össze a lényeget a pilóta.

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
- - -

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
- - -

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2020. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2020)

 

Rally Di Roma Capitale » 2020.07.24 - 26
Rally Liepāja » 2020.08.14 - 16
Azores Airlines Rallye » 2020.09.17 - 19
Cyprus Rally » 2020.10.16 - 18
Rally Hungary » 2020.11.06 - 08
Rally Islas Canarias » 2020.11.26 - 28

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!