csoportkép

(Budapest, 2010.01.22. 00:46)

Skoda Fabiában a bajnoki címvédők


Skoda Fabiában a bajnoki címvédőkHa órákban még nem is, napokban már visszaszámlál a magyar rali társadalom. A Herczig Norbert – Baranyai László kettős életében félig-meddig új időszámítás kezdődik. A bajnoki cím védői mindig megkülönböztetett figyelmet kapnak, nagyobbak az elvárások is.

Miután a WRC-ket idéntől nem értékelik a magyar bajnokságban, ezért a páros is kategóriát és autót vált, a jól bevált csapat illetve a fő támogatók viszont maradnak. Csak a név változik, a csapat valamint a célok nem.

„Sikerült magunk mellé állítani a Porsche Hungariát, a Skoda kizárólagos magyarországi importőrét, így idén Skoda Rally Team Hungaria néven versenyzünk a hazai bajnokságban. Az autó természetesen egy Skoda, mégpedig egy Super 2000-es Fabia. Nem is akárki ment ezzel a versenygéppel, a kis világbajnokságnak is titulált IRC-sorozatban Jan Kopecký még futamgyőzelmet is jegyzett az autóval. A technikát ugyanaz az olasz csapat készíti fel a versenyekre, amelyikkel 2009-ben együtt arattuk sikereinket. Az Aimont Racing Team is nevet változtatott, ezentúl a Skoda Rally Team Italiával karöltve törekszünk az elmúlt évi eredmények megismétlésére, de a csapat tulajdonosai, szerelői ugyanazok, mint eddig” – foglalja össze a holtszezonban történteket Herczig Norbert.

Herczigék a Skoda Fabia S2000-est még nem próbálták ki, de az első ismeretségen már túl vannak a számukra új technikával.

„Nemrégiben Olaszországban jártunk, ahol nem csupán megtekintettük a Fabiát, hanem bele is ülhettünk, kicsit ismerkedhettünk az ex-Kopecký autóval. A csapatnak már három S2000-es Fabia van a tulajdonában. A gyári háttér is biztosított, mivel a csapat egyik résztulajdonosa, Mario Fornaris tanácsadó mérnök a Skoda Motorsport részlegén, és ebben a minőségében természetesen részt vett a Fabia fejlesztésében. A honi bajnoki futamokon ő is itt lesz, és tanácsaival minden bizonnyal nagy hasznunkra szolgál” – mondja a pilóta.

Régi közhely, hogy könnyebb a bajnoki címet megszerezni, mint megvédeni azt. Herczigék ennek dacára nem tűzhetnek ki más célt, mint a duplázást. Az anyagi háttér, a technikai feltételek adottak ehhez, az elszántságon pedig eddig sem múlott.

„A támogatóink újfent bizalmat szavaztak nekünk, és segítségükkel nem is lehet más célunk, mint a bajnoki cím megvédése. Nem titkoltan erre készülünk, éppen ezért a szezonkezdet előtt egy hosszabb tesztet tervezünk, hogy alaposabban megismerjük az új technikát.

Összefoglalásként mi mást mondhatnék: újra támadunk!

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
- - -

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
- - -

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2020. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2020)

 

Rally Di Roma Capitale » 2020.07.24 - 26
Rally Liepāja » 2020.08.14 - 16
Azores Airlines Rallye » 2020.09.17 - 19
Cyprus Rally » 2020.10.16 - 18
Rally Hungary » 2020.11.06 - 08
Rally Islas Canarias » 2020.11.26 - 28

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!