csoportkép

(Eger, 2013.04.04. 09:11)

Szezonnyitó IX. Eger Rallye


Szezonnyitó IX. Eger RallyeA hétvégén Magyarországon is megkezdődik a 2013. rallye évad, ahol az érdeklődők több száz versenyzőpárosnak szurkolhatnak majd az Eger környéki gyorsasági szakaszok mentén. Herczig Norbertet kérdeztük a „pihenő” időszakról, és a közelgő versennyel kapcsolatos érzéseiről: „Be kell, hogy valljam, az elmúlt hetekben a verseny közelségének tudata engem is egyre izgatottabbá, és egyben szétszórtabbá is tett. Bár ez gondolom minden profi sportoló életében így történik. Ez az időszak olyan nekünk, mint egy kisgyereknek a várva várt karácsony, vagy a nagy családi nyaralás. A ma reggeli ébredés után is csak ez jár a fejemben: már csak egyet kell aludni!  De komolyra fordítva a szót!

Azt gondolom, nem árulok el titkot, ha elmondom, hogy vezetői tudásomat, rutinomat, reakcióidő készségemet évről-évre igyekszem fejleszteni. Ahogy mondani szokás: A jó pap is holtig tanul! Ezt a mondást én is osztom, ezért vagyok hálás az elmúlt hetek időjárásának, hiszen amíg sokaknak fejfájást okozott, nekünk nagyon sokat segített azzal, hogy sok-sok éjjelen keresztül tréningezhettünk a havon. Reméljük, ezen kilométerek nem múlnak el nyomtalanul, és beépültek a zsigereimbe.

A felkészülésben való részvételben természetesen a csapattagjaimat is ki kell emelnem, akikkel továbbra is nagyon jó egységet alkotunk. Mind navigátorom, Igor Bacigal, mind csapatvezetőm, Kajcsa Zsolt számos terhet vesz le a vállamról, és dolgozik a kezeim alá azért, hogy a SKODA Rally Team Hungaria csapata a szezonnyitó versenyre 100%-os felkészültséggel érkezhessen meg.

Az idei évben - csapatunk életében immáron 4. alkalommal - egy SKODA Fabia Super 2000-es típusú versenyautóval kezdjük meg a versenyszezont, amit továbbra is a minket, a kéréseinket, és a beállításainkat már jól ismerő BRR Team szállít, és szervizel majd nekünk.

Örülünk neki, hogy az idei évben ismét az Eger Rallye lett a szezonnyitó futam, ami az előző évekhez képest most még inkább kedvező lesz a versenyző párosok, és a versenyautóink számára is, hiszen a verseny rendezői igyekeztek nekünk azzal kedvezni, hogy csak jó minőségű útszakaszokra írták ki a gyorsasági szakaszokat, illetve azzal, hogy 3 naposra tervezték a megmérettetést kezdve a pályabejárástól a gépátvételen át egészen a futam végéig. 

Persze a jobb minőségű utak egyben kevesebb kanyart is jelentenek, amiről tudjuk, hogy a Super2000-es versenyautóknak nem annyira kedvező (a végsebesség miatt), de valamit, valamiért.

Csapatunk a szezonnyitó versenyt egy hosszú teszttel kezdi meg, melyet csütörtök délutánra tervezünk, majd pénteken délelőtt a pályabejárással, délután a gépátvétellel folytatódnak az események azért, hogy pénteken este Eger főterén, a Dobó téren ünnepélyes keretek között is átgurulhassunk a rajtdobogón.

Április 5- 7. között sok szeretettel látunk mindenkit Egerben!”

Bajnokság állása

ERC csapat

Pozíció Csapat Pontszám
- - -

Bővebben

ERC pilóta

Pozíció Név Pontszám
- - -

Bővebben

FACEBOOK

© 2006-2020. MRT, Herczig Norbert és Ferencz Ramón

ERC versenynaptár (2020)

 

Azores Airlines Rallye » 2020.03.26 - 28
Rally Islas Canarias » 2020.05.07 - 09
Rally Liepāja » 2020.05.29 - 31
77. Rally Poland » 2020.06.26 - 28
Rally Di Roma Capitale » 2020.07.24 - 26
Barum Czech Rally Zlín » 2020.08.28 - 30
Cyprus Rally » 2020.10.09 - 11
Rally Hungary » 2020.11.06 - 08

TÁMOGATÓINK

Letöltések

Letölthető dokumentumaink eléréséhez kattintson ide!